Announcement

Collapse
No announcement yet.

high engine coolant temp light?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • high engine coolant temp light?

    i have a 96 sl2 and my high engine coolant temp/Automatic trans fluid and low coolant level light periodically flashes a handful of times once in a while now i know my coolant level is good and i have a manual transmission and i know that fluid is full and clean. Plus both of these fluids were replaced 10k ago any ideas what to check next

  • #2
    Try looking at the history/ codes.
    -6S Resident Mechanical Forensics member #001.
    1995 SC2 Turbo 3.6L DOHC, 6sp manual, Ford 8.8 rearend running on MS3x.
    1998 F-250 5.4L triton...stock.

    Comment


    • #3
      96= obdII, go to autozone and have them scan it. Dealership charges $75+ to scan the codes for you, that's just to hook up the little computer..... the same one they use at autozone.

      Comment


      • #4
        Not exactly...the dealer uses one 100 times better. But the vatosone one will still give the cose...just won't access the logs of the engine perameters when the code acures.
        -6S Resident Mechanical Forensics member #001.
        1995 SC2 Turbo 3.6L DOHC, 6sp manual, Ford 8.8 rearend running on MS3x.
        1998 F-250 5.4L triton...stock.

        Comment


        • #5
          Dumb question, but have you actually checked the fluid level?

          If thats a go, then I say replace your ECTS with a brass one.
          07 Redline w/ stuff.<br /><br />89 Civic hatch w/o stuff.<br /><br />96 SL2 that dont need stuff.

          Comment


          • #6
            As for the fluid thing, I have heard you may need to clean the resovoir and sensor in there. Something about it gets dirty and grungy and once it cleaned it is fine.

            I have yet to do this on my friends 96 SL2, but his will flash on once in a while, and we have checked everything when it did.
            STC New England FOUNDER
            1998 JGC 5.9L V8 LIMITED - http://www.cardomain.com/ride/2669246 (+450HP Brick)
            [quote author=&quot;TURRRBOOO&quot;]Igot a pop-up that won&#39;t go away...quick, some one rub it.[/quote]
            [quote author=SL2clone]<br />Straight pipes sound like wet ass in a bathtub.[/quote]

            Comment


            • #7
              Originally posted by TURRRBOOO
              Try looking at the history/ codes.
              And if so freezeframe it and see the conditions it did it in IF you can reproduce the problem.
              2002 Saturn SL1- 5 speed, basic, slow, and staying that way.
              1993 Lexus SC300- Project turning into gold...

              Formerly knows as "Saturntuner05."
              Too many past turds to list.

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              There are no results that meet this criteria.

              Working...
              X